Hvorfor er det svært at styre sine tanker?

Kender du det her med, at tænke over nogle ting,

man faktisk ikke lyst til at tænke på? men man kan bare ikke stoppe!?

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor det er så svært at kontrollere sine tanker?
Hvorfor er de så svære at styre? Det er jo ikke dét der er meningen, meningen er, at du helt selv skal bestemme, hvad du ønsker at tænke på, og jeg tror de fleste af os, ville vælge at tænke på gode og dejlige ting, men det er ikke det vi gør størstedelen af tiden, vi bekymre os, RIGTIG meget.

Vi bekymre os, det er helt naturligt og en del af det, at være menneske, det er hverken unormalt eller farligt. Menneske betyder faktisk "manas" som betyder "at tænke". Hjernen er indrettet på sådan en måde, at den ene tanke føder den næste, vi er udviklet til at bekymre os, med andre ord, vi er udviklet til at tænke.

Det at bekymre sig, kan udvikle sig til en negativ spiral, hvor tankerne kører rundt i hovedet, og vi kan både få svært ved at koncentrere os, slappe af eller falde i søvn. Eller også, kan vi bare få lyst til at sove fra alle tankerne.

Jeg har gjort mange forskellige ting, for at slippe væk fra mine tanker, og søgt efter hjælp udefra, som skulle hjælpe mig med, at få styr på mine tanker, men jeg har fundet ud af, hvad der hjælper mig, og det vil jeg gerne dele med jer der læser med.

Så hvorfor er det så svært at styre sine tanker? Tanker, følelser, adfærd og kropsfornemmelser hænger allesammen sammen, og påvirker hinanden.

Hvis man forestiller sig vrede, det kan alle relatere til, og alle kender følelsen af at være vred eller ked af det. Vrede er vrede og vrede er en følelse vi alle kender, derfor er vrede ikke personligt, men det der gør forskellen, er måden vi vælger at håndtere vreden på. Giver det mening?

Så, hvorfor er det så svært? Måske er det fordi vi ikke ved hvordan vi skal gøre, eller måske det også kunne have noget at gøre med, at vi ikke ved hvad en tanke faktisk er?

Jeg synes det er tankevækkende, at vi allesammen, helt uden undtagelse har tanker.. men stort set ingen ved hvad en tanke, rent faktisk er? Vi er så mange der går rundt og er bange, men hvorfor? Hvad er vi bange for?

Vi er jo ikke vores tanker, vores tanker er vores ego. Hjernen arbejder hele tiden på, at fastholde det vi kender. Vores hjerne indeholder ca. 100 milliarder neuroner, og bytter op til 1000 elektriske signaler med hinanden hvert sekund. Hjernen arbejder hele tiden for dig. Faktisk er alt nyt for hjernen en trussel, alt hvad hjernen ikke kender til i forvejen er farligt, det vil også sige at hjernen helst ikke forandre sig, og derfor er det svært at skabe en forandring, det er ikke så underligt, at det kan være så svært, fordi hjernen vil kæmpe imod nye tanker, uanset hvad tankerne handler om. Hjernen forholder sig ikke til, hvad du tænker, men om tankerne er nogle den kender i forvejen.

hvorfor kan jeg ikke stoppe mine tanker?

Tankemylder kender de fleste, det er når en masse tanker køre rundt i dit hoved, ukontrolleret, det giver ofte en fornemmelse af, at dit hoved er ved at springe i luften, og at du ikke kan finde hoved og hale i dine tanker. Vi tænker ca 70,000 tanker om dagen, 90% af disse tanker gentages dagligt og reflektere vores egen overbevisning, så tanken om at vores tanker i den grad er vores virkelighed, ved vi alle i et vist omfang. Vores tanker styrer vores handlinger, som fører til de valg vi tager i livet, hermed vores virkelighed, det giver mening, ik?

De fleste er for det meste ikke bevidste om, hvad de tænker på, men samtidig ved man godt hvilken virkning vores tanker kan have på os, Du kan blive deprimeret, vred, frustreret, ensom, skuffet, bekymret, trist og tvivlsom - bare for at nævne nogle få.

Dine tanker kan også få dig til at smile, grine, føle glæde, stolthed, få dig til at slappe af osv.

For det meste af tiden, styrer dine tanker hvordan du føler dig, uanset om du er bevidst om det eller ej.

Måske kender du det, når du ligger dig i sengen om aftenen, og skal til at sove - at tankerne begynder at stille sig i kø?

Med det i tankerne, ville det ikke være godt, hvis du kunne lære at kontrollere dine tanker bedre, og på den måde selv tage styringen?

Læs med næste gang, hvor det kommer til at handle om, hvad en tanke rent faktisk er, og hvad vi kan bruge den viden til.


Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Enjoy. C


Synes godt om

Kommentarer

Instagram @christin_adams