Hvad er en tanke?

Sidste indlæg, handlede om hvorfor det er så svært at styre tankerne,
men hvad er en tanke egentlig?

En ting vi med sikkerhed ved, og det er, at alt starter med en tanke. Alle idéer der er blevet skabt, er alle skabt ud fra en tanke. Jeg synes selv det er ret interessant, og dét der også er interessant er, at der ikke er ret mange der er klar over, hvad en tanke egentlig består af, men vi har dem allesammen.

A man is but the product of his thoughts - what he thinks, he becomes. Mahatma Gandhi

Vi er vanemennesker, og tænker altså et sted mellem 60.000 og 70.000 tanker på en enkelt dag. Det er ret mange, men 90% af de tanker vi tænker i løbet af en hel dag, er præcis de samme tanker, vi tænkte dagen før, har du nogensinde tænkt over det? Så i princippet, er det en strøm af tanker der bare køre rundt og rundt hver evig eneste dag.

Men hvad er en tanke så? En tanke er faktisk en elektrokemisk begivenhed, der finder sted i nervecellerne, det lyder en smule tungt, men lad os prøve at dykke lidt ned i det, måske det giver mening før eller siden.

En tanke er en elektrokemisk begivenhed, der finder sted i nervecellerne. Hjernen består også af 100 milliarder nerveceller som kaldes neuroner, nervecellerne interagerer med hinanden og genererer et elektrisk felt.
Hele vores krop har et elektrisk felt, fordi der, hvor der er en nervecelle, er der eelektricitet. Hver gang vi fx. får stød, det er fordi vi har et elektrisk felt.

Hvad er sindet og hvad er tanken?

Man kunne måske godt tro, at sindet er tænkt, men det er det ikke. Det vi kalder en tanke, er et produkt af sindet. Sindet er ikke hjernen, ligesom et batteri ikke er elektricitet, fordi et batteri kan blive opladet eller afladet.

Tanker er usynlige, men tanker er ikke ingenting. Vores tanker dannes i det elektriske felt, de tanker du sidder og tænker, imens du læser dette, er alle elektriske impulser der ville kunne måles, hvis du havde fået et par ledninger forbundet mellem dit hoved og en maskine, så tanker er energi, ligesom alt andet. Vores tanker er i live, og alt er energi, som også er bekræftet af moderne videnskab, Kvantefysisk har videnskabeligt bevist, at alt, inklusiv vores tanker, er energi. En tanke består af energi, tæthed, farve og struktur og styres af vores intention. Vi er et resultat af vores tanker.

Vidste i, at lyset der kommer fra en stjerne og tankens energi, er den samme type?

Er vi sindet? Vi er ikke sindet, vi bruger sindet, ligesom vi ikke er tanken, vi er ikke følelserne, de er vores udtryk, og vi er heller ikke vores kroppe. Vi kan ikke have en følelse, uden nogen tanke.

Når man fx. har følelser af vrede, sorg, spænding, frygt, lykke eller nervøsitet, bare for at nævne nogle af dem. Hver af disse følelser frigiver hver sin egen flurry af neuropeptider. (cellerne deler sig)

Hvis en celle er blevet fyldt med peptider fra negative tanker, programmere du faktisk bogstaveligtalt dine celler til at modtage flere af de samme negative peptider i fremtiden, det der er endnu værre er faktisk, at du mindsker antallet af receptorer af positive peptider på cellerne, hvilket gør at du er mere tilbøjelig til at tænke negativt.

Den gode nyhed her er, at hver celle udskiftes hver anden måned, så du kan omprogrammere dine celler til at være mere optimistiske. Det kommer jeg ind på, i et andet indlæg, hvordan man gør det. Men hvad der er ret interessant er, at vi aldrig vil være den samme dagen efter, som vi er i dag, helt ned på celleplan.

Tanker er derfor af meget kraftig form for energi, og vi skal være opmærksomme på, hvad vi tænker.

Det er ikke så vigtigt at forstå hvad peptid, cellemembran, eller hypothalamus er. Det er for nogen rigtig spændende at vide og forstå, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste at forstå er, hvor meget vores tanker og følelser påvirker vores krop, man har jo ikke lyst til at skabe dårlige celler der formere sig, i sin krop, vel?
Vi har ikke lyst til at vores krop bliver underernæret på celleplan, for det betyder faktisk at cellen ikke kan optage alle de gode vitaminer og mineraler vi giver den, der er simpelthen ikke plads til at optage næring.

Din krop er mere påvirkelig end du måske gik og troede - men du har også mere magt end du måske gik og troede. Vores tanker er anerkendt af vores krop, helt ned til de genetiske niveau (det kommer vi også mere end på i et andet indlæg) men jo mere du forbedre dine mentale vaner, jo mere vil det forbedre din krop og dit liv.


Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Enjoy. CSynes godt om

Kommentarer

Instagram @christin_adams